Efficiënt je personeel onboarden en geld besparen
Met digitale onboarding

Het belang van een gedegen onboarding proces

Wist je dat ongeveer 30% van de nieuwe medewerkers die niet effectief worden ingewerkt, al na zes maanden op zoek gaat naar een andere baan? Dit toont het belang aan van een gedegen onboarding proces. Een goede onboarding kan je niet alleen tijd maar ook geld besparen. Een belangrijk onderdeel hiervan is digitale onboarding.

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Wat is er nodig voor een succesvolle onboarding?

Een succesvolle onboarding gaat verder dan een eenvoudig welkomstpakket of een rondleiding. Het gaat om een alomvattende benadering waarbij zowel het management als de collega’s betrokken zijn bij het welkom heten en inwerken van het nieuwe teamlid.

Een goed onboarding proces moet niet alleen de basisinformatie zoals de visie en missie van het bedrijf behandelen, maar ook dieper ingaan op de specifieke rol van de nieuwe medewerker, de bedrijfscultuur en de manieren waarop hij of zij sociaal geïntegreerd kan worden in het team.

Digitale onboarding als hulpmiddel

Online leerportalen kunnen een belangrijke rol spelen in het bijbrengen van informatie. Ze kunnen worden gebruikt om werkinstructies en veiligheidsregels te documenteren, maar ook voor het systematisch doorlopen van het (digitale) onboarding proces. Zo kun je niet alleen zorgen voor een snellere aanpassing van de nieuwe medewerker, maar ook voor een langdurige binding met het bedrijf.

Een handige tool voor digitale onboarding is het microtraining platform van OZD Training. Je kunt op het platform je eigen e-learnings samenstellen en nieuwe medewerkers steeds behapbare brokken informatie geven. Hierdoor kan het nieuwe personeel informatie beter opnemen en onthouden.

ongewenst gedrag op de werkvloer

Meer tips voor efficiënte onboarding

Naast het aanbieden van online trainingen, is persoonlijke begeleiding ook een onmisbaar deel van succesvolle onboarding. Je kunt hier meer over lezen in ons blog over het effectief inwerken van nieuwe medewerkers. Lees ook ons blog met 5 tips voor een succesvol onboarding proces.

Wil je meer weten over hoe het online leerplatform van OZD Training kan bijdragen aan een efficiënte en kostenbesparende onboarding? Neem dan contact met ons op.

Vitaliteit op de werkvloer?
OZD training voor bedrijfsvitaliteit & gezondheidsprogramma’s op de werkvloer

Gezonde medewerkers dragen bij aan een gezonde organisatie.
Meer weten wat in jouw situatie het beste is?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

OZD training: verhoog de kennis en vaardigheden van jouw medewerkers.