5 tips voor een succesvol onboarding proces
Zo verbeter jij je onboarding!

Nuttige tips om je onboarding te verbeteren

Uit recente onderzoeken blijkt dat een overgrote meerderheid van werknemers niet tevreden met het onboarding proces van hun bedrijf. Terwijl goede onboarding juist belangrijk is om een nieuwe medewerker aan je bedrijf te binden. Wil jij het onboarding proces voor nieuwe medewerkers verbeteren? Volg dan deze 5 nuttige tips!

duurzame inzetbaarheid medewerkers

Tip 1: Personaliseer de training voor nieuwe medewerkers

Vanaf dag één is het belangrijk om een persoonlijke aanpak te hanteren. Met het microtraining platform van OZD Training kun je eenvoudig trainingen aanpassen aan de individuele behoeften en prestaties van medewerkers. Dit komt hun betrokkenheid en tevredenheid op lange termijn ten goede.

 

Tip 2: Zie onboarding als een doorlopend proces

Onboarding is niet iets wat je ‘even’ doet: het is een continu proces dat aandacht en zorg vereist. Met een gemengde leerbenadering en regelmatige één-op-één gesprekken zorg je voor een succesvolle en doorlopende onboarding.

 

Tip 3: Lever informatie in behapbare brokken

Als medewerkers ergens nieuw binnenkomen, hebben ze een boel informatie en indrukken te verwerken. Ze hebben te maken met een nieuw bedrijf, nieuwe bedrijfscultuur, nieuwe collega’s en misschien ook een nieuwe functie. Je wilt natuurlijk dat jou nieuwe medewerkers hun werk goed kunnen. Overlaad ze daarom niet met te veel informatie in één keer. Met microtraining kun je informatie op een gestructureerde en hapklare manier aanbieden, wat het kennisbehoud aanzienlijk verhoogt.

Tip 4: Houd het onboarding proces interessant en interactief

Een saaie e-learning met droge stof spoort niemand aan om te leren. Door regelmatig nieuwe content en gamified elementen toe te voegen aan je trainingen, blijven medewerkers gemotiveerd en betrokken. Dit kan allemaal via het microtraining platform van OZD Training, dat het leerproces zowel efficiënt als leuk maakt.

 

Tip 5: Analyseer data om de onboarding te verbeteren

Betrokkenheid van managers en teamleden in het onboarding proces is cruciaal. Gebruik data-analyse om inzichten te verkrijgen in de voortgang en betrokkenheid van je nieuwe medewerkers. Dit is essentieel voor het stellen van toekomstige doelen en het aanbrengen van verbeteringen in het onboarding traject.

ongewenst gedrag op de werkvloer

Microtraining platform van OZD Training

Een vlekkeloze onboarding verzorgen is vaak een uitdaging. Terwijl het juist een belangrijk proces is om medewerkers aan je organisatie te binden. Het microtraining platform van OZD Training is een handige tool om onboarding leuker en makkelijker te maken. Op het platform kun je je eigen e-learnings samenstellen. Zo zorg je ervoor dat alle belangrijke informatie over de eerste werkweken overzichtelijk en in de juiste volgorde bij nieuwe medewerkers terechtkomt.

Ben je benieuwd hoe het microtraining platform van OZD Training jouw onboarding proces kan optimaliseren? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Vitaliteit op de werkvloer?
OZD training voor bedrijfsvitaliteit & gezondheidsprogramma’s op de werkvloer

Gezonde medewerkers dragen bij aan een gezonde organisatie.
Meer weten wat in jouw situatie het beste is?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

OZD training: verhoog de kennis en vaardigheden van jouw medewerkers.