Hoe werk je nieuwe medewerkers effectief in?
De rol van een onboarding programma

Het nut van een goed onboarding programma

Als een nieuwe medewerker na enkele maanden weer vertrekt, is dat niet alleen jammer maar vaak ook kostbaar voor een organisatie. Je moet namelijk weer op zoek naar een nieuwe medewerker en die moet ook weer ingewerkt worden. Dat kost tijd en geld.

Met een goed onboarding programma kun je nieuwe medewerkers aan je binden en voorkomen dat ze binnen de kortste keren weer vertrekken. We vertellen je graag waar een effectief en efficiënt onboarding programma uit bestaat.

ongewenst gedrag op de werkvloer

Online leeromgeving als onderdeel van onboarding proces

Nieuwe medewerkers hebben een hoop informatie te werken als ze een organisatie binnenkomen. Denk aan hun rol en taken binnen het bedrijf, maar ook de missie, visie, cultuur en veiligheidsregels van de organisatie.

Het microtraining platform van OZD Training is een online leeromgeving waarin je nieuwe medewerkers op een gestructureerde en logische manier informatie kan voeden. Je kunt zelf e-learnings samenstellen op het platform. Je kunt de training persoonlijk afstemmen op nieuwe medewerkers, waardoor zij de informatie beter en sneller op zullen nemen.

Persoonlijke begeleiding tijdens onboarding

Een doeltreffend onboarding programma bestaat niet alleen uit een goede online leeromgeving, maar ook uit persoonlijke begeleiding. Deze combinatie zorgt voor een holistische benadering van onboarding, waardoor nieuwe medewerkers zich snel aanpassen en langdurig betrokken blijven bij het bedrijf.

Persoonlijke begeleiding kan bijvoorbeeld met een buddysysteem. Het koppelen van een buddy aan een nieuwe medewerker biedt een vertrouwd aanspreekpunt voor de nieuwkomer. Ook kan de buddy praktische instructies geven, wat het inwerkproces aanzienlijk verbetert.

wat doet een arbodienst

Online leerplatform van OZD Training

Een online leeromgeving is essentieel voor succesvolle onboarding. Wil je weten hoe het microtraining platform van OZD Training jouw onboarding programma beter kan maken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Bekijk ook onze 5 tips voor een succesvol onboarding proces.

Vitaliteit op de werkvloer?
OZD training voor bedrijfsvitaliteit & gezondheidsprogramma’s op de werkvloer

Gezonde medewerkers dragen bij aan een gezonde organisatie.
Meer weten wat in jouw situatie het beste is?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

OZD training: verhoog de kennis en vaardigheden van jouw medewerkers.