WGA hiaat verzekering wel of niet afsluiten?
Lees de voor- en nadelen

Ben je als werknemer aan het twijfelen of je een WGA hiaat verzekering wel of niet moet afsluiten? Dit blog helpt je de juiste beslissing te nemen door alle relevante aspecten te belichten.

Wat is een WGA hiaat verzekering?

Als je meer dan 35% arbeidsongeschikt bent verklaard, val je onder de WGA-regeling en krijg je een WGA-uitkering. Deze uitkering is vaak lager dan je laatstverdiende loon, waardoor je te maken kunt krijgen met financiële onzekerheid en stress. Een WGA hiaat verzekering vult het inkomen aan tot een bepaald percentage van je laatstverdiende loon. Hierdoor blijf je ook tijdens je ziekteperiode financieel stabiel.

In deze blog kun je meer lezen over de WGA hiaat verzekering.

wga hiaat verzekering wel of niet

Redenen om een WGA hiaat verzekering wel af te sluiten

Er zijn een aantal redenen om je te verzekeren tegen de financiële risico’s waar je als gedeeltelijk arbeidsongeschikte mee te maken kunt krijgen. Allereerst biedt de WGA hiaat verzekering financiële zekerheid door je aankomen tot een bepaald percentage aan te vullen. Daarmee zorg je voor een stabiel inkomen in tijden waarin je jouw verdienvermogen deels verliest.

Door een WGA hiaat verzekering af te sluiten hoef je je dus minder druk te maken over financiële zaken en kun jij je focussen op je herstel.

Redenen om een WGA hiaat verzekering niet af te sluiten

Natuurlijk zijn er ook redenen om geen verzekering af te sluiten. Zo brengt een verzekering extra kosten met zich mee. Het betalen van maandelijkse premies kan als een last ervaren worden, zeker als het financieel al krap is. Daarnaast is verzekeren niet altijd nodig, bijvoorbeeld als je veel spaargeld hebt of als je persoonlijke financiële situatie gezond is.

Moet ik een WGA hiaat verzekering wel of niet afsluiten?

Of het nodig is om je te verzekeren, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Weeg zorgvuldig de voor- en nadelen af en maak een weloverwogen besluit om je toekomstige financiële gezondheid te waarborgen. Neem daarbij de volgende punten in overweging:

  • Hoe stabiel is je financiële situatie?
  • Wat zijn de voorwaarden en premies van de verzekering?
  • Wat zijn de gevolgen voor jouw inkomen bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid zonder deze verzekering?

Overweeg je om een WGA hiaat verzekering af te sluiten? Laat je vrijblijvend adviseren door OZD Inkomen of sluit direct een verzekering af. Neem gerust contact met ons op om een gesprek in te plannen.

HOE VERZEKERD BEN JIJ
VAN EEN GOED INKOMEN EN LAAG RISICO

Gezonde medewerkers dragen bij aan een gezonde organisatie.
Meer weten wat in jouw situatie het beste is?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

OZD Inkomen: jouw partner voor een verzekerd inkomen!