WGA hiaat verzekering werknemer
Bescherm je inkomen

Een onverwachte, langdurige ziekte kan je inkomen aanzienlijk verlagen. Als werknemer is het essentieel om jezelf te beschermen tegen deze financiële onzekerheid met een WGA hiaat verzekering. We vertellen je in dit blog meer over deze verzekering.

 

WGA: Wat is het?

De WGA, of de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten, is onderdeel van de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Als je gedeeltelijk (35-80%) arbeidsongeschikt wordt verklaard, val je onder de WGA-regeling. Je krijgt dan een WGA-uitkering omdat je deels kunt werken of omdat je momenteel niet kunt werken, maar in de toekomst waarschijnlijk wel weer.

 

WGA hiaat verzekering: Jouw vangnet

WGA-uitkeringen zijn vaak lager dan je laatstverdiende loon, wat kan leiden tot financiële stress en onzekerheid. Hier komt het ‘hiaat’, oftewel het inkomensverlies, naar voren. De WGA hiaat verzekering vult dit inkomensverlies aan. Als werknemer ontvang je aanvullend inkomen bovenop de WGA-uitkering, waardoor je financiële stabiliteit behoudt tijdens je ziekteperiode.

wga hiaat verzekering

Voordelen van de WGA hiaat verzekering voor werknemers:

  1. Financiële zekerheid: De verzekering beschermt je tegen significant inkomensverlies bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.
  2. Gemoedsrust: De financiële zekerheid die je door de WGA hiaat verzekering krijgt, geeft je de rust om te focussen op herstel zonder financiële zorgen.
  3. Flexibiliteit: Er zijn verschillende dekkingsgraden en premies beschikbaar om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

 

Hoe sluit je de WGA hiaat verzekering af?

Vaak bieden werkgevers een collectieve WGA hiaat verzekering aan. Als werknemer kun je je hierbij aansluiten. Als jouw werkgever dit niet aanbiedt, is het mogelijk om zelf een verzekering af te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij of adviseur, zoals OZD Inkomen.

Een WGA hiaat verzekering is een cruciale financiële bescherming voor werknemers die geconfronteerd worden met gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Het biedt een noodzakelijk vangnet dat financiële stabiliteit waarborgt.

Bescherm jezelf tegen de financiële gevolgen van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Overweeg vandaag nog een WGA hiaat verzekering om je toekomst veilig te stellen. Neem gerust contact met ons op voor advies of het afsluiten van een verzekering.

HOE VERZEKERD BEN JIJ
VAN EEN GOED INKOMEN EN LAAG RISICO

Gezonde medewerkers dragen bij aan een gezonde organisatie.
Meer weten wat in jouw situatie het beste is?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

OZD Inkomen: jouw partner voor een verzekerd inkomen!