ARBODIENST INSCHAKELEN?
OZD ARBO!

Een arbodienst inschakelen? OZD arbo verlaagt verzuim, verhoogt vitaliteit!

Arbodienst inschakelen? Verzuim komt in ieder bedrijf voor. Maar hoe ziek is een werknemer echt? Iets minder dan 50% is echt ziek en kan echt niet werken. De rest heeft zijn of haar dag niet, maar zou wel kunnen werken en een klein percentage maakt er misbruik van en heeft andere plannen. De meeste kosten voor het kort verzuim zijn te overzien. Dit verandert wanneer een werknemer zich vaak of langdurig ziek meldt. De kosten lopen dan al snel op. Naast het salaris dat doorbetaald moet worden komen ook kosten voor eventueel extra vervangend personeel en de administratieve rompslomp.

Wij snappen dat je het ziekteverzuim van medewerkers zoveel mogelijk wilt beperken of voorkomen. Maar hoe pak je dit aan? Vooral wanneer je het gevoel hebt dat dingen niet helemaal kloppen, als een werknemer zich vaker ziek meldt of neerslachtig overkomt. 

duurzame inzetbaarheid
duurzaam inzetbaarheid personeel

VERZUIM BEPERKEN

Als werkgever of als leidinggevende speel je een belangrijke rol in het verlagen en voorkomen van verzuim. Gelukkig hoef je hier niet alleen in te staan. Bij OZD arbo hebben wij verschillende arbo-specialisten die je helpen het verzuim binnen jouw bedrijf zoveel mogelijk te beperken.

OZD arbo als jouw arbodienst is een betrokken arbodienst die snel kan schakelen bij verzuim. Wij ontzorgen, we denken actief met je mee en je hebt persoonlijk contact. Zo weet je bij ons wie de casemanager verzuim is en wie de bedrijfsarts is. Beiden zijn directe contactpersonen en zorgen ervoor dat jij op de hoogte blijft. Dit zorgt voor een kort verzuim of versnelt het re-integratieproces. Hierdoor worden de verzuimkosten verlaagd.

 

VERZUIMBEGELEIDING OZD ARBO

Onze verzuimbegeleiding is gebaseerd op 3 pijlers:

  • 1 Verzuimbegeleiding
  • 2 Verzuimpreventie
  • Financieel Risicomanagement

“Tijdens turbulente tijden van organisatorische veranderingen liet de adviseur van OZD zien dat ze in staat zijn het project te beheren en succesvol af te ronden. Hun vermogen om organisatie doelen te vertalen naar strategisch HR beleid biedt de organisatie en haar medewerkers grote toegevoegde waarde.”

ARBODIENST
INSCHAKELEN?

Gezonde medewerkers dragen bij aan een gezonde organisatie.
Meer weten wat in jouw situatie het beste is?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

OZD arbo: uw partner in verzuim en inkomen!