Investeer in de toekomst van je bedrijf door te werken aan duurzame inzetbaarheid

Duurzaam inzetbaar personeel

Investeren in de toekomst van je bedrijf betekent niet alleen kijken naar de korte termijn winst, maar ook naar de lange termijn groei. Een belangrijk aspect hierbij is duurzame inzetbaarheid van je werknemers. Door te investeren in de duurzame inzetbaarheid van je werknemers, creëer je een win-win situatie voor zowel het bedrijf als de werknemers.

duurzaam inzetbaarheid

Wat is duurzame inzetbaarheid precies?

Duurzame inzetbaarheid gaat over het vermogen van werknemers om nu en in de toekomst werk te kunnen doen, waarbij de kwaliteit van het werk behouden blijft en wordt verbeterd. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van vaardigheden, kennis en competenties van werknemers, zodat zij in staat zijn om mee te bewegen met veranderingen in de markt en binnen het bedrijf zelf.

Door te investeren in duurzame inzetbaarheid, zorg je ervoor dat werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen. Hierdoor blijven zij gemotiveerd en betrokken bij het bedrijf en voelen zij zich gewaardeerd. Dit heeft als gevolg dat het verloop van werknemers afneemt en de productiviteit toeneemt.

Hoe investeer je in duurzaam inzetbaar personeel?

Investeren kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld werknemers de mogelijkheid bieden om opleidingen en trainingen te volgen die gericht zijn op hun persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het bedrijf. Ook kun je werknemers stimuleren om mee te denken en te werken aan innovatieve projecten binnen het bedrijf.

Het is belangrijk om te beseffen dat duurzame inzetbaarheid niet alleen een verantwoordelijkheid is van de werknemers zelf, maar ook van het bedrijf. Door als bedrijf te investeren in duurzame inzetbaarheid, geef je werknemers de ruimte en mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en daarmee bij te dragen aan de groei en toekomst van het bedrijf.

Investeer dus in de toekomst van je bedrijf door te werken aan duurzame inzetbaarheid van je werknemers. Dit zal niet alleen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van je bedrijf, maar ook aan het welzijn van je werknemers.

eigenrisicodrager ziektewet

Vitaliteit op de werkvloer?
Bij OZD Personeel kunnen we je op verschillende manieren helpen.

We bieden trainingen aan over de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van personeel.
Meer weten hierover?
Ga naar OZD Training.

OZD training: verhoog de kennis en vaardigheden van jouw medewerkers.