Duurzaam inzetbaar vanaf dag 1

Duurzame inzetbaarheid tijdens het onboarding proces

Het is van essentieel belang dat werkgevers aandacht besteden aan duurzaam inzetbaar personeel vanaf de dag dat een nieuwe medewerker begint. Dit helpt problemen te voorkomen en de inzetbaarheid van hun medewerkers te garanderen op de lange termijn. Maar hoe integreer je het thema ‘Duurzame inzetbaarheid’ in het onboarding proces? We delen het graag met je in deze blog.

duurzaam inzetbaar

Hoe zorg je met een onboarding proces voor duurzaam inzetbaar personeel?

Het onboarding proces is niet alleen bedoeld om nieuwe medewerkers bekend te maken met de organisatie, maar ook om hen te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om hun werk goed te doen. Daarnaast biedt het ook een uitgelezen kans om de duurzame inzetbaarheid van de medewerker te bevorderen.

Door bijvoorbeeld te zorgen voor een goede introductie en opleiding, kunnen nieuwe medewerkers snel hun weg vinden binnen de organisatie en zich goed voelen op hun werkplek. Dit draagt bij aan een hogere betrokkenheid en motivatie van de medewerker, wat uiteindelijk leidt tot hogere productiviteit en betere prestaties.

Daarnaast kunnen werkgevers tijdens het onboarding proces ook aandacht besteden aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers. Gezondheid en vitaliteit zijn namelijk belangrijke pijlers van duurzame inzetbaarheid. Door ergonomisch verantwoorde werkplekken aan te bieden en gezondheidschecks te organiseren, geef je invulling aan deze pijlers. Andere manieren om dit te doen zijn bijvoorbeeld het aanbieden van gezonde voeding op de werkvloer en in de bedrijfskantine of het stimuleren van wandelen in de pauzes.

Voorkom verzuim met duurzaam inzetbaar personeel

Het voorkomen van problemen is altijd beter dan ingrijpen. Door aandacht te besteden aan duurzame inzetbaarheid tijdens het onboarding proces, kunnen werkgevers ervoor zorgen dat hun medewerkers gezond, gemotiveerd en productief blijven gedurende hun hele loopbaan. Dit leidt niet alleen tot tevreden medewerkers, maar ook tot een gezonde en succesvolle organisatie.

duurzaam inzetbaar

Vitaliteit op de werkvloer?
Bij OZD Personeel kunnen we je op verschillende manieren helpen.

We bieden trainingen aan over de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van personeel.
Meer weten hierover?
Ga naar OZD Training.

OZD training: verhoog de kennis en vaardigheden van jouw medewerkers.